Un român a ascuns un vietnamez într-un geamantan pentru a-l băga ilegal în Marea Britanie

0

Un român de 20 de ani a ascuns un vietnamez de 16 ani într-un geamantan, ca să-l introducă ilegal în Marea Britanie. A fost prins de polițiștii de frontieră și s-a ales cu o condamnare la închisoare.

Andrei Iancu, un șofer originar din Buzău, a fost oprit anul acesta, în luna mai, la controlul vamal din portul Dover. Polițiștii de frontieră britanici au găsit în portbagajul mașinii sale mai mulți saci și diverse cutii, care mascau un gemantan. Însă, după ce au mutat “obstacolele”, au văzut un braț care ieșea din acea valiză.

Era al vietnamezului minor, în vârstă de 16 ani, care era în viață, dar într-o stare precară. Românul a recunoscut imediat că a încercat să-l introducă ilegal în Marea Britanie, faptă pentru care a fost condamnat la un și jumătate de închisoare.

Fapta sa i-a șocat pe anchetatori și au susținut că este o minune că a acesta a supraviețuit transportului inuman.

„Ar trebui să se înțeleagă că ascunderea cuiva într-o valiză, chiar și pentru o perioadă scurtă de timp, este periculoasă. Băiatul, care era ascuns și printre bagajele mașinii, în timpul călătoriei de peste Canalul Mânecii, a fost norocos că a supraviețuit”, a susținut detectivul inspector Bill Thornton, de la Poliția Kent, informează BBC News.

Adolescentul vietnamez a fost scos din valiză și transportat la spital, viața lui fiind pusă în pericol, conform medicilor.

Însă, anul trecut, în luna noiembrie, o valiză plină cu safire și alte pietre prețioase, în valoare de un milion de lire sterline, a fost furată dintr-un tren aflat în stația Euston din Londra.

Comenteaza

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.