O mama si fiul au fost arestati dupa ce au declarat furat un telefon

0

O femeie impreuna cu fiul sau au facut plangere la politie in luna iulie ca li s-a furat un telefon mobil a carui valoare la acel moment era de 5.350 de Lei. Cei doi au au ajuns in arestul politiei din Constanta dupa ce au facut plangere desi nu li s-a furat telefonul.

Cei doi au declarat ca fapta a avut loc in timp ce se aflau intr-un microbuz. In realitate telefonul nu a fost furat. Acesta avea o polita de asigurare si puteau obtine un device nou pe baza documentelor intocmite de politie.

„Polițiștii constănțeni au stabilit că femeia, fiind instigată de fiul ei, în vârstă de 25 ani, din Constanța, a formulat sesizarea de furt știind că este nereală, pentru ca mai apoi să obțină de la organele de urmărire penală dovada existenței plângerii. De asemenea, cu toate că telefonul în cauză se afla în posesia lor, femeia a deschis, în ziua introducerii plângerii, un dosar de daună, apoi împreună cu fiul ei, au solicitat și obținut de la compania de asigurare un alt telefon mobil cu specificații și caracteristici identice cu cel declarat furat, telefon pe care ulterior tânărul l-a amanetat, obținând la schimb suma de 2.200 lei. Cu acești bani, acesta și-a programat și efectuat un concediu de două zile în Bulgaria, împreună cu prietena sa. În tot acest timp, tânărul se lăuda în cercul de prieteni cu fapta sa, fiind convins că nimeni nu-i va descoperi strategia adoptată”, relateaza cugetliber.ro. 

Pe data de 3 septembrie politia a descins la domiciliul paratilor care au fost ridicati in aceeasi zi. Atat mama cat si copilul sunt cercetati acum pentru inducerea in eroare a cadrelor juridice dar si inselaciune. Pentru cele 2 fapte risca o pedeapsa de pana la 5 ani de inchisoare.

 

Comenteaza

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.