Alertă sanitară în Europa. Nouă oameni au murit după ce au mâncat porumb congelat

0

Autoritățile europene au emis o alertă sanitară, după ce nouă oameni au murit infectați cu listeria, după ce au mâncat porumb congelat de la o fabrică din Ungaria.

Oficialii europeni susțin că cei nouă oameni, cetățeni ai mai multor țări, au murit după ce au consumat porumbul contaminat cu listeria, conform EFSA.

În total, din 8 iunie, au fost raportate 47 de cazuri de îmbolnăvire în 5 state europene: Marea Britanie, Austria, Danemarca, Finlanda și Suedia.

Se crede că sursa contaminării este o fabrică de ambalare a porumbului din Ungaria și, inițial, s-a crezut că este vorba doar despre porumbul congelat care ar fi infectat, dar s-a dovedit că în 2016 și 2017, aceeași bacterie a fost descoperită și la alte legume congelate de la aceeași fabrică.

La sfârșitul lunii iunie, ca măsură de siguranță, autoritățile sanitare din Ungaria au declarat că interzic importul de legume congelate ale fabricii în cauză.

Noi cazuri încă apar deoarece perioada de incubație este de 70 de zile.

Specialiștii ne recomandă ca înainte de a consuma legume și fructe congelate să le fierbem, pentru a evita astfel orice pericol de contaminare.

Comenteaza

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.