5 modalități prin care să-ți menții familia în siguranță

0

Când spunem familie, ne gândim automat la cele mai importante persoane din viaţa noastră şi la casa în care locuim alături de ele. Copiii, părinţii, frigiderul, piesele de mobilier, maşina, spaţiul de joacă din spatele blocului/casei sau friptura de duminică ce are un gust unic, toate pot fi trecute în tabăra „ familie”.

“Siguranţa” sună bine, însă poate sa fie extrem de costisitoare. Pentru siguranţa casei ai nevoie de alarme, asigurări, o construcţie solidă şi supraveghere video, pentru siguranţa maşinii ai nevoie de elemente moderne care să asigure stabilitate şi care să crească riscul de supravieţuire în caz de accident, iar pentru siguranţa copiilor este nevoie de atât de multe lucruri, încât sunt foarte greu de amintit. Toate acestea costă şi, dacă nu suntem atenţi, pot să “coste” extrem de mult. Este unul dintre motivele pentru care atunci când vorbim despre siguranţă, trebuie să stabilim nişte priorităţi.

Pentru a te mai linişti dupa sumarul anterior, am făcut o listă pe care ai vrea să o iei în considerare cân te gândeşti la siguranţa ta, a casei şi a familiei tale.

  1. Sistem de supraveghereia in calcul achiziţia unui sistem de supraveghere; te poate salva din multe situaţii neplăcute. Un sistem de genul cu camere plasate strategic în casă şi în exteriorul ei, poate face diferenţa dintre un furt şi o seară liniştită alături de familie. Multe camere cu senzori plasate la intrarea principală în casă, intimidează hoţul şi îl întorc din drum de cele mai multe ori. Există, de asemenea, şi camere de supraveghere false. Costă mai puţin, bineînţeles, dar pot descuraja prin simpla lor prezență.
  1. Sistem de alarmă partea complementară a unui sistem de supraveghere, acest tip de echipamnt de securitate poate chiar anunţa autorităţile în momentul declanşării lui. El constă într-o multitudine de senzori plasaţi în locuri cheie ale casei (uşa de la intrare, uşa de la garaj, geamuri etc.); când aceştia se declanşează, alarma este activată şi sirena se declanşează. Spre exemplu, un senzor ataşat ferestrei se va declanşa, armat fiind, în momentul când fereastra este deschisă sau spartă – moment în care va suna alarma.
  1. Automatizare – o altă investiţie meritată o reprezintă metodele de automatizare a casei. Automatizarea începe de la becuri şi termostaturi programabile şi se termina la motoarele pentru uşa de la garaj sau porţile de la intrare. Altă soluţie simplă şi puţin mai ieftină pentru siguranţa casei şi a familiei tale o reprezintă yalele automatizate – le poţi controla de la distanţă şi le poţi programa să se descuie/încuie după preferinţe şi nevoi.
  1. Videointerfon cea mai sigură metodă de educare a copiiilor de a nu deschide uşa străinilor – acum se pot convinge că sunt străini. În funcţie de tipul de interfon ales, vei putea monitoriza vizitele de la distanţă, vei putea vorbi cu vizitatorul şi chiar să descui uşa în cazul în care ai optat pentru o yală automată. Cu ajutorul unui dispozitiv de genul, vei putea evita nu numai hoţii, ci şi vânzătorii ambulanţi ce doresc să îţi umple capul de oferte sau alte lucruri pe care nu le-ai solicitat.
  1. Jaluzele opace – poate părea un moft sau o soluţie fără succes, dar nu este chiar aşa. Aceste jaluzele împiedică hoţii din a face o „evaluare” casei tale pentru a vedea dacă merită efortul de a o jefui. Înaintea unui jaf, hoţii au tendinţa de a urmări o vreme casa respectivă şi locuitorii ei – dacă tu nu îi dai voie să vadă ce obiecte de valoare ai în casă, acesta nu îşi va asuma riscul de a jefui o casă în care nu are idee ce se găseşte.

Siguranţa familei este prioritară aşa că aceste sfaturi sunt adunate special pentru tine, casa şi familia ta și te pot ajuta, pe lângă altele, să menții lucrurile sub control.

Comenteaza

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.