Volkswagen va lansa serviciul de car-sharing We cu mașini electrice

0

Volkswagen a anunțat lansarea unui serviciu de car-sharing cu mașini electrice care va purta numele We și va fi disponibil în Germania din 2019 și în alte orașe majore din întreaga lume începând din 2020.

Volkswagen a devenit miercuri al patrulea constructor care anunță planurile pentru lansarea unui serviciu de car-sharing. Constructorul german va dezvolta serviciul We în orașul Berlin începând din 2019, iar din 2020 acesta va fi extins în mările orașe din întreaga lume, precum din Europa, America de Nord și Asia.

Serviciul We va utiliza numai mașini electrice. Pentru moment, Volkswagen nu a oferit detalii despre modelele folosite sau despre mărimea flotei, dar comunicatul de presă este însoțit de o imagine cu modelul electric ID cu logo-ul We.

Însă, lansarea noului Volkswagen ID este programată pentru vara anului 2019, care ar putea astfel să coincidă cu inaugurarea serviciului We. Mai mult, în faza inițială, nu este exclus ca Volkswagen să folosească și modelele e-Up și e-Golf.

„Suntem convinși că piața de car-sharing are încă potențial. Flota noastră de vehicule va fi alcătuită doar din mașini electrice, iar conceptul va acoperi toate nevoile de mobilitate de la călătorii scurte de câteva minute până la o călătorie lungă de vacanța”, declară Jürgen Stackmann, membru în consiliul de administrație al diviziei de vânzări Volkswagen.

Pe lângă Volkswagen, Volvo, Grupul PSA Peugeot-Citroen și Renault au anunțat de asemenea planuri pentru lansarea unor servicii de car-sharing în perioada 2018-2019.

Comenteaza

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.