Toyota investeşte un miliard de dolari în Grab, un serviciu de transport asemănător Uber

0

Toyota o să investească un miliard de dolari în compania de transport malaieziană Grab, cel mai mare rival Uber din Asia de Sud-Est. Cu aceste investiţii colosale, Toyota dorește să-şi consolideze prezenţa pe piaţa transporturilor din Asia, mai apoi să poată concura cu alţi producători auto de talie mondială, care de altfel investesc în domeniul respectiv.

Grab este o companie de transport știută în Asia de Sud-Est drept cel mai mare concurent Uber, care a şi reuşit să „alunge” compania americană din unele ţări asiatice aproape în totalitate. Anterior, Grab a achiziţionat operaţiunile Uber din Asia de Sud-Est, iar valoarea totală a companiei este estimată în prezent la 10 miliarde dolari.

Pe lângă Toyota, mai devreme şi Honda a investit în compania malaieziană. Grab este prezentă în ţări precum Indonezia, Filipine, Malaezia, Myanmar, Singapore, Thailanda şi Vietnam. În 2017 numărul şoferilor, înregistraţi în companie, a atins numărul de un milion, iar aplicaţia Grab a înregistrat peste 45 milioane descărcări.

Comenteaza

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.