Remediile uimitoare ale păpădiei

0

Văzută de multă lume ca o buruiană inutilă, păpădia este totuşi o plantă medicinală foarte valoroasă. Bogată în vitaminele A, B, C, D, E şi în minerale precum potasiu, calciu, fosfor, fier şi sodiu, păpădia este folosită pentru ameliorarea a nenumărate boli. O găsim aproape la tot pasul şi putem profita de ea.

Bun detoxifiant

Sunt știute efectele diuretice excelente ale păpădiei. Dacă vrei să scapi de toxinele acumulate în organism, urmează o cură cu salată din tije de păpădie. Culege 6 tije de păpădie cu flori cu tot, le speli şi le tai capetele, apoi le poţi consuma proaspete, timp de două săptămâni. Regimul ajută şi în caz de gastrite, diskinezii biliare, gută, varice, ateroscleroză, diabet, litiaze biliare. Fitoterapeuţii spun că după acest regim vei avea un tonus mai bun, datorită eliminării reziduurilor şi a apei în exces din corp.

Elimină pietrele la rinichi

Infuzia, capsulele şi tinctura de păpădie au proprietăţi binefăcătoare în dizolvarea pietrelor la rinichi. În plus, îmbunătăţesc tranzitul intestinal, prevenind problemele digestive ca diareea şi constipaţia. Curele cu păpădie curăţă corpul de toxine şi reduc erupţiile cutanate. Bea zilnic, timp de două săptămâni, câte o cană de ceai de păpădie, preparat din o lingură de rădăcină uscată şi mărunţită la 250 de ml de apă clocotită.

Scade nivelul colesterolului

Pe lângă beneficiile aduse în cazul pietrelor la rinichi şi a tranzitului intestinal leneş, ceaiul de păpădie acţionează şi în problemele inimii, cum este hipertensiunea. Acest ceai poate preveni anemia şi scade nivelul colesterolului „rău“. Ca să beneficiezi de „puterile“ păpădiei, foloseşte pentru ceai rădăcinile şi frunzele uscate. Acesta se obţine din 1 sau 2 linguriţe de plantă lăsată la infuzat 5 minute într-o cană cu 150 ml de apă fierbinte.

Înlocuieşte cafeaua

Poţi prepara din rădăcinile prăjite de păpădie un înlocuitor excelent pentru cafea, care are unele proprietăţi stimulatoare asemănătoare. Frunzele şi florile pot fi gătite pe baie de aburi sau sub formă de salate în amestec cu alte verdeţuri. Au o aromă uşor amăruie, dar plăcută.

Articolul Remediile uimitoare ale păpădiei apare prima dată în News 24 Romania.

Comenteaza

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.