Mesajul lui Trump la comemorarea a 17 ani de la atentatele din 11 septembrie 2001

0

Astazi a avut loc comemorarea a 17 ani de la atentatele din 11 septembrie 2001 atunci cand s-a schimbat cursul istoriei din SUA. Presedintele american, Donald Trump, a transmis un mesaj in care lauda curajul pasagerilor prezenti in avionul care a evitat lovirea celor 2 turnuri gemene.

Numele pasagerilor si a echipajului zborului 93 au fost citite in timpul comemorarii. Este vorba despre unul din cele 4 avioane deturnate de teroristii al-qaida in 2001.

Dupa ce s-a aflat prin telefon de atacul asupra turnurilor World Trade Center, pasagerii din zborul 93 au facut tot posibilul sa preia controlul asupra avionului deturnat de teroristi. Acestia au reusit sa schimbe cursul de mers si aviomnul s-a prabusit pe un camp in loc sa ajunga intr-unul din turnurile gemene.

Pe locul unde s-a prabusit avionul a fost dezvelit un monument inalt de 30 de metri, denumit Turnul Vocilor. Trump a fost prezent la ceremonie impreuna cu sotia sa, Melania.

„Acest monument este un mesaj adresat lumii: America nu va ceda niciodată tiraniei”, a declarat Donald Trump.

In anul 2006 au fost difuzate discutiile dintre pasageri si membri echipajelor impotriva teroristilor. Se relateaza si lupta acestora cu teroristii in incercarea de a prelua conducerea avionului.

Comenteaza

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.