În ce mod va acționa România pentru femeia inculpată de spionaj la Moscova

0

Autoritățile române sunt gata să o sprijine pe femeia de afaceri arestată la Moscova, sub acuzaţia că ar fi furnizat informații secrete unor țări, printre care și România.

Carina Țurcan muncea pentru o companie rusească din domeniul energetic și ar fi avut acces la informații sensibile. Ministrul nostru de externe susţine că femeia are și cetățenie română, iar țara noastră îi va da asistență consulară.

Temutul FSB ar fi intrat pe fir de multă vreme, dar abia acum presa rusă a precizat că judecătorii au plasat-o în arest pe Carina Țurcan, până pe 13 august. Membră în consiliul de administraţie al companiei energetice ruseşti Inter-RAO, Țurcan era în conducerea firmei care vinde şi cumpăra energie în Europa. Are 44 de ani şi conform site-ului companiei, a absolvit Universitatea Internaţională Independentă din Moldova şi are un MBA.

Carina Țurcan ar fi renunţat la cetăţenia moldovenească şi ar fi rămas cu cea rusească, relatează presa rusă. Acesta este şi motivul pentru care poate fi cercetată doar pentru trădare, nu pentru spionaj, nefiind cetăţean străin.

Comenteaza

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.