EY România a oferit asistență financiară și juridică producătorului Nordic Petfood, în procesul de vânzare a activităților sale de producție și distribuție

0

Echipa de M&A din cadrul EY România a asistat producătorul numărul 1 din România de hrană uscată dedicată câinilor și pisicilor în vânzarea activităților sale de producție și distribuție, într-una dintre tranzacțiile de interes, din acest an, de pe piața românească.

Nordic Petfood, lider în producția locală de hrană uscată dedicată câinilor și pisicilor, a semnat săptămâna trecută contractul pentru vânzarea celor două societăți din cadrul grupului către United Petfood, unul dintre principalii producători și distribuitori la nivel mondial specializat în producția de hrană uscată, biscuiți si gustări pentru câini și pisici. Prin această tranzacție Nordic Petfood devine parte integrantă a unui jucător strategic de renume, asigurându-și astfel accelerarea dezvoltării viitoare a business-ului prin creșterea capacității de producție, accesul la noi piețe si extinderea portofoliului de produse.

EY a oferit acționarilor Nordic Petfood consultanță financiară și juridică la vânzare în cadrul unui proces competitiv încheiat în mai puțin de 4 luni. La complexitatea tranzacției au contribuit atât numărul mare de potențiali investitori (strategici și financiari) interesați în achiziția Nordic Petfood, cât și perioada scurtă în care s-au derulat și finalizat negocierile. Procesul de pregătire înainte de vânzare a fost instrumental pentru finalizarea rapidă și cu succes a tranzacției.

Consultanța juridică în cadrul procesului a fost realizată de Radu și Asociații SPRL | EY Law, care a oferit vânzătorilor asistență prin analiza “due diligence” inițială asupra societăților din perimetrul tranzacției, precum și în legătură cu redactarea și negocierea contractului de vânzare-cumpărare și a documentelor tranzacției.

De asemenea, EY a oferit, în cadrul tranzacției, și asistență fiscală prin intermediul echipei PAS (People Advisory Services – Servicii de Asistență în Afaceri pentru Persoane Fizice).

Comenteaza

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.