Directorul Audi a fost arestat în dosarul emisiilor

0

Directorul executiv al constructorului auto german Audi, Rupert Stadler, a fost arestat într-o anchetă privind scandalul noxelor, dupa ce, săptămâna trecută, locuința sa a fost percheziționată pentru dovezi privind falsificarea testelor de emisii poluante.

Un purtător de cuvânt al companiei Volkswagen, care deține Audi, a confirmat ca Stadler a fost arestat luni, conform BBC.

Procurorii din Munchen precizează că au cerut arestarea din cauza riscului că Stadler să încerce să distrugă dovezi.

În plus, compania Audi a fost implicată în scandalul emisiilor care a afectat VW încă din 2015.

Luna trecută, Audi a recunoscut că 60.000 de mașini A6 și A7 cu motoare diesel au probleme de emisie.

Scandalul a pornit dupa ce Agenția americană pentru Protecția Mediului (EPA) a acuzat VW că a instalat sisteme speciale pe unele autoturisme diesel pentru a evita standardele federale din SUA în materie de emisii, expunând cetățeni americani la gaze poluante.

Influențarea rezultatelor testelor de poluare a permis ca circa 580.000 de vehicule diesel VW, comercializate din 2009, să emita până la de 40 de ori mai multe noxe decât normele legale.

VW a recunoscut instalarea softurilor legale pe automobilele diesel în septembrie 2015.

Momentan Volkswagen trebuie să plătească daune de aproximativ 15 miliarde de dolari in SUA. Mai mult, VW va achita o amendă civilă de 1,5 miliarde de dolari și o amendă penală de 2,8 miliarde de dolari.

Comenteaza

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.