Care au fost declarațiile după semifinala Croația – Anglia 2-1

0

Declarații după semifinala Croația – Anglia 2-1. „Felicitări jucătorilor, care nu sunt deloc normali. Este fantastic modul în care au jucat această semifinală. Modul în care au alergat, modul în care au luptat. Toate acestea sunt pentru istorie. Le mulţumesc tuturor: jucătorilor, fanilor, oamenilor din Croaţia”, a zis selecționerul Croației, Zlatko Dalic.

Croaţia a devenit a doua echipă din istoria Cupei Mondiale de fotbal care joacă trei meciuri consecutive cu prelungiri la aceeaşi ediţie, dar antrenorul numit la cârma naţionalei chiar înainte barajului de calificare la turneul final dă asigurări că elevii săi vor fi pregătiţi la ora duelului istoric cu Franţa.

„Încă nu ne-am spus ultimul cuvânt. Avem încă un meci de jucat. Am venit în Moscova şi am spus că vrem să rămânem aici, și dacă Dumnezeu va dori, vom fi şi campioni. Cred că acesta a fost cel mai bun meci al nostru de la actuala Cupă Mondială. Am jucat motivaţi, fără presiune, fără nervi, ştiind că nu ne putem pierde capul. Astăzi, jucătorii s-au bucurat de fotbal. Acest turneu va fi câştigat de o echipă cu caracter. Am fost conduşi cu 1-0 în trei partide consecutive, dar am reuşit să revenim. Pentru fotbalul croat şi pentru ţara noastră s-a scris istorie în această seară. Nu cred că o ţară mai mică s-a mai calificat până acum în finală. Acesta este fotbalul, nu este o revanşă. Franţa va avea o zi în plus de pauză, însă aceasta nu este o scuză. Ei au o echipă fantastică, însă vom discuta de Franţa începând de mâine. Astăzi vom sărbători, ne vom odihni iar apoi vom începe să ne pregătim. Va fi o partidă fantastică. Cred că toţi iubitorii fotbalului se vor bucura de acest meci”, a susținut Dalic.

Croaţia va juca pentru prima oară finala Cupei Mondiale de fotbal, la 20 de ani distanţă de turneul pe care generaţia lui Davor Suker, Zvonimir Boban şi Robert Prosinecki l-a încheiat pe locul 3, în Franţa.

Croaţia este a 13-a selecţionată calificată în ultimul act al Cupei Mondiale de fotbal şi prima nouă finalistă după Spania, în 2010, informează Reuters.

Naţionala lui Zlatko Dalic a învins Anglia cu 2-1, după prelungiri, şi va întâlni Franţa în ultimul act, duminică, ora 18:00, la Moscova. O reeditare a semifinalei din 1998, pe care croaţii au pierdut-o după ce au condus.

Croații au sărbătorit pe străzi performanța istorică.

Comenteaza

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.