Beneficiile Mierii de Manuka

0

Mierea de Manuka prezinta multiple beneficii asupra organismului. Sunt foarte multi factori care influenteaza pozitiv organismul datorita acestui tip de miere care se face doar in Insula de Nord a Noii Zeilande. Mierea de Manuka se obtine doar din polenul de pe florile plantei de Manuka. Potrivit cercetatorilor, acest tip de miere s-a dovedit a avea numeroase efecte benefice. Este o miere foarte puternica si sanatoasa datorita concentratiei de metilglioxal. Alaturi de dihidroxiacetona, cele doua substante chimice au actiune antimicrobiana foarte ridicata. Mierea de Manuka are un nivel mai ridicat de enzime decat mierea pe care o consumam de obicei. Continutul nutritional este de 4 ori mai mare decat in cazul altor tipuri de miere.

Ce beneficii are aceasta miere de Manuka asupra organismului?

1. Sustine sanatatea imunitara si amelioreaza durerile de gat.
Conform ultimelor cercetari acest tip de miere de Manuka a dat rezultate pozitive in ameliorarea inflamatiilor de la gat. Substantele pe care mierea le contine contribuie eficient la productia de citokina. Aceasta semnalizeazza proteinele implicate in reactiile agentilor patogeni dar si a afectiunilor.

2. Contribuie la sanatatea pielii.
Mierea de Manuka poate fi un adjuvant potrivit pentru stimularea energiei si imbunatatirea calitatii vietii. Numeroasele beneficii si nutrientii din compozitia mierii, ajuta la cresterea vitalitatii si imbunatatirea tonusului pielii. Poate fi utilizata si pe fata pentru exfolierea pielii.

3. Imbunatateste calitatea somnului.
Interesant este faptul ca aceste beneficii multiple pe care le-au descoperit cercetatorii au o implicare directa si in calitatea somnului. Pentru o viata sanatoasa este recomandat un somn adanc si calitativ, iar folosirea mierii de Manuka poate avea doar efecte benefice in aceasta situatie.

4. Este un tratament natural eficient impotriva problemelor cauzate de acnee si eczeme.
Foarte multi oameni au avut un feedback pozitiv cand vine vorba de efectele benefice ale mierii de Manuka asupra organismului. Utilizarea acesteia a dus la ameliorarea acneei si a eczemelor de pe piele. Proprietatile sale antimicrobiene au un rol foarte important in ameliorarea simptomelor cauzate de aceste afectiuni ale pielii.

5. Amelioreaza durerea in cazul ranilor, arsurilor si a ulcerelor.
Ultimele studii au demonstrat faptul ca mierea de Manuka are efecte miraculoase si in cazul afectiunilor mai grave care apar la nivelul pielii. In cazul arsurilor sau a ranilor, mierea aplicata pe zona respectiva a ajutat la ameliorarea durerii si a contribuit eficient la refacerea mai rapida.

6. Este un supliment nutritional foarte bun.
Acest tip de miere este foarte bogata atat in vitamine cat si zaharuri, fructoza, enzime. Valoarea nutritiva a mierii este data si de continutul sau mineral care include totodata calciu, fier, zinc, fosfor, cupru si magneziu.

7. Remediu natural pentru tuse.
Avand numeroase beneficii, mierea de Manuka este eficienta si impotriva tusei. Poate fi utilizata ca un remediu traditional pentru tuse calmand mucoasa gatului. Ajuta eficient la scaderea disconfortului si a iritatiei cauzate de tuse.

8. Reduce pierderea parului.
Aceasta miere de Manuka contribuie si la ameliorarea caderii parului. Este un supliment alimentar eficient care utilizat frecvent direct pe pielea capului reduce pierderea parului si amelioreaza acneea si eczemele.

Mierea de Manuka este un produs natural disponibil pe Bioo.ro. Tot pe acelasi site sunt disponibile zeci de produse create doar din ingrediente active.

Comenteaza

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.